donderdag 12 november 2009

Stichting Hulphond in nood. Schiet Pedigree te hulp?



Stichting Hulphond verkeert in zwaar weer. De giften lopen terug en als er niet iets gebeurt, kunnen er geen honden meer worden opgeleid. En dat is slecht nieuws voor mensen met een motorische beperking of epilepsie. Ik vroeg me af: hoe is het gesteld met het MVO-gevoel van Pedigree?

Stichting in financiële nood
Ze doen het licht uit, de gordijnen dicht en halen was uit de wasmachine. De Stichting Hulphond leidt honden op voor mensen met een handicap zodat ze weer zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Maar als gevolg van de economische crisis hebben veel sponsors zich teruggetrokken en wordt de stichting in haar voortbestaan bedreigd. Daarnaast wordt een hulphond door de zorgverzekeraar maar gedeeltelijk vergoed. Betekent dit het einde van Stichting Hulphond? Op 2 oktober werd hier door EenVandaag uitgebreid aandacht aan geschonken.



Pedigree, een merk voor honden

“Dogs rule, everything we do is for the love of dogs, from the dog food we make to the dog adoption drive we support.” (Pedigree)

Als je de reacties naar aanleiding van de uitzending van EenVandaag leest wordt er geschreeuwd om ingrijpen van de overheid. Maar zou het niet een stunt zijn als de stichting wordt gered door een merk voor honden. Pedigree bijvoorbeeld. Ik zie de kop al voor me: Pedigree redt Stichting Hulphond. Pedigree bespaart zich het geld voor een dure campagne. Profileert zich als een bedrijf dat zijn maatschappelijke betrokkenheid toont, ook geen slechte zaak in deze tijd. En creëert zo veel goodwill en free publicity. En de boodschap - het merk voor slimme honden – kun je zelf niet beter verzinnen. Natuurlijk mogen er ook andere merken opstaan, Royal Canin bijvoorbeeld. Maar doe het wel voor het te laat is.

Deze post verscheen ook op Molblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten